#mvhaaste

Facebookissa jyllää tällä hetkellä "MV-Haaste", jossa tavoitteena on viidessä päivässä julkaista viisi mustavalkokuvaa. 

Itselleni tuo haaste tuli kollegaltani Mika Levälammelta. Haaste tuli sikäli hyvään kohtaan, että olin "hautautunut" studion takanurkkaan kuvankäsittelyn kiehtovaan ja sisätyöpainoitteiseen maailmaan. Nappasin siis haasteesta kiinni, ja päätin toteuttaa kaikki kuvat uusina kuvina. 

Lyhyt huutelu facebookissa tuotti tulosta, ja sain ystäviäni (sekä vanhoja tuttuja, että uusia) kuviin mukaan.

Ensimmäinen kuvaus toteutettiin Sanna Mansikkamäen kanssa Hakaniemen torilla. Sanna osti tuoreita valkosipuleita, joista pari liikeni myös kuvaajalle sosekeittoa varten.

MV-haaste-15.jpg
 

Toiseen kuvaan mukaan lähti ystäväni ja kollegani Nikke Puskala, jonka kanssa sukelsimme Merihaan alta menevälle väylälle. Käsittämättömän inspiroiva kuvausympäristö! Ja tottakai karismaattinen malli.

MV-Haaste Nikke 001.jpg
 

Kolmanteen kuvaukseen sain mukaan näyttelijä Eppu Pastisen, josta sain kunnian ottaa ensimmäisenä "virallisen" silmälasikuvan. Arvostan luottamusta. Kuvaus toteutettiin Hakaniemen sillan alla.

Eppu: "Ai että. Tiedättekö sen tunteen, kun yhtäkkiä vaan huomaa luottavansa toiseen? Edes keskustelua siitä, että "kannattaakohan tämä" ei ole ehtinyt itsensä kanssa käymään ja kun aamukahvikaan ei ole ehtinyt vielä vaikuttaa, niin sitä yllättää itsensäkin - ja sitten vaan luottaa. on kyllä helläkätisin perheenisä, jolle olen antautunut. Tänä aamuna meni silmälasi-neitsyys. Siihen, että mitä se tarkoittaa ja mitä sen seurauksena tapahtuu, voin kertoa, että todisteita seuraa. Niin sanottu picsoritdidn'thappen -tilanne. Huomenta."

 

Epun jälkeen suuntasin parin mutkan kautta Teurastamolle, missä tapasin Petran. Nämä kuvat eivät loppujen lopuksi päätyneet 5 haastekuvan joukkoon, mutta olen silti iloinen, että otimme kuvat.


Neljännessä kuvauksessa malliksi tuli suoraan Fondin kuvauksista Nina Ikonen, jonka kanssa vietimme huikean hauskan iltapäivän. Muutaman studiofiilistelyn jälkeen siirryimme Kalasataman laiturin nokkaan - inspiroivaa kuvausympäristöä sekin.

 

Viides kuvaus oli paljon enemmän kuin osiensa summa. Ystäväni Nina ja Anu päätyivät kaverikuvaan, ja kuvan taustalla oli tarina, jonka sain kuulla vasta kun kuvat oli jo otettu. 

Nina: "Aika tarkalleen 26 vuotta sitten olin juuri aloittanut uudessa koulussa kuudennen luokan ja olin vielä vailla parasta kaveria. Meille kerrottiin, että luokkaan tulee uusi tyttö vielä syksyllä ja silloin päätin, että tuosta tytöstä tulee MINUN paras kaverini, koska kaikilla muilla oli jo ne omat bestiksensä. Tähdet olivat suotuisat ja kemiat osuivat yhteen ja toden totta tuosta tytöstä tulikin paras ystäväni ja monet vuodet olimme erottamattomia. Vaikka elämä on vienyt molempia vuosien varrella, on tuolla tytöllä edelleen erityinen paikka sydämessäni. Vaikka harvoin nähdään niin se yhteys ei toivottavasti kokonaan katoa koskaan.
Edellinen kaverikuva on vuodelta 1991 ja nyt oli mahtava tilaisuus päivittää se. Kiitos tästä. "