Seuraava valokuvauskurssi järjestetään 3.5.2018 klo 17-21.

Paikkana toimii studiomme osoitteessa Vanha Talvitie 13-15 B, 2. krs. Kurssin hinta on 75€/hlö. Kurssi maksetaan ilmoittautuessa. Ohjeet maksuun saatte sähköpostilla ilmoittautumisen yhteydessä.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen studio@feltfotografi.fi.

Lisää tietoa kurssista alla.

 Kurssilaisten ottamia kuvia toukokuun 2015 fffotokurssilta. Lisää kuvia löytyy sosiaalisesta mediasta #fffotokurssi.

Kurssilaisten ottamia kuvia toukokuun 2015 fffotokurssilta. Lisää kuvia löytyy sosiaalisesta mediasta #fffotokurssi.

Valokuvauskurssi on tarkoitettu kaikille kuvauksesta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä välineistöä, mutta jokin kamera (puhelimen kamera on hyvä vaihtoehto) on hyvä olla mukana. Käymme läpi kuvaukseen liittyviä asioita ensin teoriassa ja kuvia katsellen. Siirrymme sitten lähiympäristöön kuvaamaan ja lopuksi katsomme otettuja kuvia ja keskustelemme siitä, miten kuvausta kannattaa kehittää. Annamme myös vinkkejä sopivan laitteiston hankkimiseen. Kurssilla on kahvi-/tee-/virvoketarjoilu ja tarjolla pientä purtavaa.

Mukaan voi ottaa kameran lisäksi läppärin/tabletin, jos haluaa käsitellä kuvia paikan päällä ja kysyä kuvankäsittelystä, mutta aikataulu on melko tiivis, joten kuvankäsittelyn osuus jää tällä kurssilla lyhyeksi.

Esimerkkejä kurssilla käytävistä aiheista:

- Kameran tekniset ominaisuudet. Emme näytä räjäytyskuvia, mutta käymme läpi, mitä mikäkin perusasetus tarkoittaa. Ennen kaikkea selvitämme, miten asetukset vaikuttavat kuvaan, mikä on mahdollista ja mitä rajoitteita kamera asettaa.

- Valon ja sommittelun merkitys.

- Oman valonlähteen käyttö. Tässä puhutaan erilaisista valonlähteistä taskulampusta studiosalamaan. Käytännössä keskitymme tällä kurssilla peruslamppuihin (sellaisiin, joita löytyy jokaisesta kodista) ja kameroihin liitettäviin pikkusalamoihin.

- Kuvankäsittely ja printit. Kurkkaamme kuvia Lightroomin ja Photoshopin läpi.

Käymme läpi jonkin verran ”teoriaa”, mutta ennen kaikkea kuvaamme ja kokeilemme, mitä mikäkin asetus tai olosuhde tekee kuvalle. Kuvaus tapahtuu ryhmissä ja yksittäin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: studio@feltfotografi.fi