Henkilökuvaus - yksinkertainen markkinointitempaus

Miltä sinä haluat näyttää ihmisten edessä?

Kun wikipedialta kysytään mikä on muotokuva, se vastaa:

Muotokuvassa pyritään esittämään henkilön olennaisimpia piirteitä, hänen taustaansa, persoonallisuuttaan tai pyrkimyksiään. Muotokuva pyrkii usein esittämään myös kuvaamansa henkilön tärkeimmät ja arvostetuimmat puolet, sekä kuvaamaan hänen yhteiskunnalista asemaansa. Näin siinä usein korostuu aikansa arvostukset.”

Tämän päivän suosituin muotokuva on epäilemättä profiilikuva. Ei profiilimuotokuva eli sivulta kuvattu kuva, jossa henkilön sivuprofiili korostuu, vaan sosiaaliseen mediaan - facebook, twitter, linkedin jne. - tarkoitettu kuva, joka tuo esiin henkilön omasta mielestään olennaisimman jutun. 

Huolimatta siitä, ajatellaanko niin vaikkapa omaa facebook-profiilikuvaa otettaessa, on henkilökuva markkinointia. Yksinkertaisimmillaan henkilökuva kertoo ympäröivälle maailmalle, minkä näköinen henkilö nimen takana on, tai mitä hän haluaa itsestään kertoa. Yrityskuva on usein selkeästi henkilön ulkonäön ja olemuksen esittelevä. Oma henkilökuva, jota ei käytetä “firman” yhteyksissä, saattaa olla sitten jo mitä tahansa lemmikin naamasta pikkujouluristeilyllä otettuun kuvaan. Olennaista on muistaa, että naputtelemalla hakukoneeseen nimen ja tekemällä kuvahaun, tulevat kaikki nämä kuvat vierekkäin ruudulle. Siksi kannattaa miettiä, minkälaisen henkilökuvan itsestään antaa ulkomaailmalle.

Tänään otimme henkilökuvan studiollamme Helsingissä Karla Niemisestä. Karla vetää Jäänmurtajat Oy-nimistä yritystä, joka valmentaa ihmisiä ihmissuhdetaidoissa. Tavoite henkilökuvissa oli positiivinen fiilis, raikas ja elävä meininki ja uskottavuus - ei missään tapauksessa tylsä “peruspotretti”. Karla itse toimii puhujana, ja tästä kuvauksesta otettiin kuva puhujaesitteeseen.

Karla lähetti etukäteen pyynnöstämme erilaisia netistä löytyneitä henkilökuvia, joissa oli tavoitettu sitä meininkiä, mitä Karla omaan henkilökuvaansa halusi. Selkeinä elementteinä nousi iloisuus, valoisuus ja hersyvä nauru.

Lisää Karlan yrityksen Jäänmurtajien toiminnasta täältä: http://www.jaanmurtajat.fi

Karlan ihmissuhdetaitoblogin löydät täältä: http://jaanmurtajat.blogspot.com/

Lisää esimerkkejä henkilökuvista täältä: http://www.feltfotografi.fi/portfolio/henkilokuvaus/