Värikuvia.

Syksyn väriloisto ei varmasti mene keneltäkään huomaamatta ohi, mutta ajallisesti tuo pimeää ja synkkää syystalvea edeltävä kausi menee nopeasti.

Helsinkiläisen valokuvaajan silmin syksy tarjoaa mahdollisuuden väreillä leikkimiseen urbaanissa ympäristössä. 

Perinteisesti Linnanmäki tarjoaa Valokarnevaalit pimenevien syysiltojen iloksi ja huvipuiston sulkemisen merkiksi. Valokuvaaja löytää valojen loisteesta mahtavia kuvauskohteita. Laitteet ja valoshowt itsessään ovat mahtavan näköisiä, mutta vielä hienompaa on ottaa henkilökuva valojen loisteessa. Vaikka laitteiden antama valomeri tuntuu kirkkaalta ihmissilmälle, varsinkin kun se on suuressa kontrastissa ympäröivän pimeyden kanssa, tarvitaan kuvan ottamiseen kuitenkin myös omaa valaisukalustoa. Mallina Sara H. menimme Linnanmäelle ja pystytimme tarvittavat valot keskelle huvipuistoa. Oma jännitysmomenttinsa oli salamajalustojen pystyssäpysyminen lapsiperheiden ryntäillessä ympäri illan pimentämää huvipuistoa. Valot kuitenkin pysyivät pystyssä ja saimme otettua tarvittavat valokuvat. 

 

Helsingin keskustan läheisyydessä löytyy muitakin mahtavia valokuvauspaikkoja, joissa kuvaaminen ei ole niin tarkasti tiettyihin päiviin sidottu.

Mechelininkadulla on kaunis esplanadi, jonka keltaiseksi muuttuneiden lehmusten keskellä kävimme kuvaamassa syksyisen urbaania henkilökuvaa. Mallina oli kaunis Karkki, joka oli kuin tilauksesta värjännyt hiuksensa loimuavan oransseiksi. Miljöön sinisyys, jota korostimme oikeanlaisilla kuvaustekniikoilla, toimi todella hyvin yhdessä Karkin hiusten väriloiston kanssa. Keltainen takki ei myöskään tehnyt pahaa kuvan värimaailmalle.

Syksyinen Sibeliuksen puisto houkutteli myös seikkailemaan kirjaviksi muuttuneiden vaahteroiden alla. Auringon säteet tulevat tähän aikaan vuodesta sopivasti melkeinpä “silmien korkeudelta”, mitä voi käyttää hyväksi halutessaan vastavaloa valokuviin.

Lisää henkilökuvia löydät osoitteesta: http://www.feltfotografi.fi/portfolio/henkilokuvaus/